Emberek események

Szomorú történet

on . Beküldve: Emberek események

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A helyszín Budapest egyik nem túl zsúfolt aluljárója napjainkban.

Amikor sietünk valahova, érzékeljük a környezetünket, de a gondolataink lefoglalnak. Szinte csak a szokatlan dolgok képesek felkelteni az érdeklődésünket. Egy hajléktalan ember látványa sajnos manapság már egyáltalán nem számít ritkaságnak, sokszor elmegyünk mellettük anélkül, hogy észrevennénk.
Amikor gyerek voltam, egyetlen koldust ismertem Nyíregyházán. Nem voltak lábai, mindig egy kocsma mellett ült, és kéregetett. Amikor összegyűlt valamennyi pénze, ment és elitta. Mindenki tudta mire kell a pénz, mégis adtak neki az emberek. Talán neki volt hova hazamennie, ma már nagyon sokaknak nincs olyan hely, amit otthonnak hívhatnának.

Úgy viszont már felfigyelünk egy hajléktalanra, ha közben látjuk, hogy három suhanc kölyök szórakozik rajta, mert viccesnek találják az öregember nyomorúságát. Talán három méterre sem állnak tőle, és harsányan röhögnek. A férfi próbál nem tudomást venni róluk, rendezgeti szánalmas vagyonát. Elővesz egy zacskót, amiben száraz kenyérvég, vagy talán fél zsömle van. Bontogatja, s lehet, hogy mégis zavarban van, mert a sercli kigurul a nejlonból, egyenesen a fiúk felé, és megáll köztük félúton. 
Az öreg picit megemelkedik ültéből, hogy utánanyúljon, de az egyik srác megelőzi. Lendületesen lép felé, s mielőtt átjárna a "mégis rendes srácok" érzés, rátapos a kenyérre. Majd mindhárman nagyokat röhögve, időnként visszatekintve elrohannak. A hajléktalan fölveszi a szétlapított kenyérvéget, visszateszi a zacskóba, és magafelé sepri a morzsákat. Lehet, hogy ennyi az egész napi ennivalója.

Alig néhány ember a tanúja az esetnek. Érződik mindenkin a zavarodottság, tétova lépések, esetlen mozdulatok, kutató kezek a táskákban, zsebekben. Aki elmegy mellette, mindenki a kopott konzervdoboz fölé hajol. De egyszer sem koppan a fém doboz, hangtalanul nyeli el a papírpénzeket. Az öregember szelíd mosollyal és egy hálás bólintással viszonozza az adományokat. Egy szó sem hangzik el.

Mondhatnánk, hogy a három agyatlan suhanc jót tett vele, hiszen ennyi pénz máskor biztosan nem kapott volna. De az nem látszik, hogy milyen lelki sebet okoz egy ilyen megaláztatás. Vajon hányszor sebezték már meg így, mennyit bír el egy lélek?
Sokuk önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe, vannak, akik tehetnek róla. Egész életünkben követünk el hibákat. Ha szerencsénk van megússzuk, ha nincs, akkor megpróbáljuk helyrehozni, megjavítani, de mindenképpen megfizetünk érte. Ha ő követett is el hibát, már fizetett érte, most is fizet, és valószínű, hogy élete végéig fizetni fog. Nincs szüksége rá, hogy még meg is alázzák, mert a pénz sem gyógyítja a sebeket.

Soha nem szeretném megismerni azok lelkivilágát, akik képesek belerúgni egy földönfekvő emberbe. Szánalmasan nyomorult lehet. Most is mi szégyelltük magunkat helyettük.

Csöndes aluljáró, siető emberek, kavargó gondolatok. Minden olyan szomorú...

 
 
1140 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás
Hozzászólások
Gábor Tislerics Sajnos találkozunk embererekkel akik önhibájukon kívül kerültek a társadalom legmélyebb alagútjába! Elgondolkodik az érző ember hogy vajon amikor milliárdok repkednek az ország felesleges építményeire és beruházásaira hogy néhány tranzakció elteltével tiszta pénz legyen valahol ,Valakinek-kiknek? aminek töredéke elég lenne arra hogy ezeket az embereket akik ilyen helyzetben léteznek más, jobb körülmények közé kerüljenek! Valaha Ők is az országot építették és fűzették az adót.!!!
2
Kezelés
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszÜzenet46 hete

Női logika

on . Beküldve: Emberek események

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Vasárnap délután elment az áram. Először azt hittem, hogy a biztosítékot vágta le valami, de nem, mind a helyén. Hívom a zembert... késő van... sötét (nekem mondja?!?), majd holnap.

Romantikus gyertyafényes hideg vacsorám volt, mert a villanytűzhely is pihent. Illatos, habos fürdőt vettem a mécsesekkel körberakott kádban. Még volt annyi szufla a telefonomban, hogy jeleztem a család felé, hogy pillanatokon belül megszűnik a kapcsolatom a külvilággal, mert mindenem egyszerre merült le. Szerencsére a szobában gázfűtés van, legalább nem fáztam.

Délelőtt jött a zember. Hümmögés, fejvakarás... nagy a baj... se bejövő se kimenő áram... korrodálás... régi vezetékek... itt mindent ki kéne cserélni....
Mondtam, hogy nekem elég, ha most csak csinál áramot. Na jó... megpróbálja.
Szétszedett, csiszolt, fúrt, reszelt, csavarozott, szerelt, szigetelt....és lőn világosság.
Mindeközben én álltam egy széken, és a telefonja lámpafunkciójával világítottam neki, hogy lásson is valamit közben a nappal is tök sötét négy méter magas előszobában.
Nélkülem nem ment volna, ha nem segítek, nem tudott volna dolgozni, vagyis kulcsfontosságú volt a szerepem. Ha nem vagyok itt, nem lát semmit, tehát nem tud szerelni. Alapból kellettem a probléma megoldásához, a segítségem nélkülözhetetlen volt... gyakorlatilag hozzájárultam a munka eredményességéhez, sőt nélkülem nem lett volna áram, ami velem lett.... ergo: tudok villanyt szerelni.

Kedd délelőtt elment az áram. Délután szereltünk. Már profi szinten világítottam. Van tehetségem hozzá. A következő után már majd vállahatok is villanyszerelési munkát sok gyakorlattal. Villanyszerelő leszek. 
Csak tudnám, hogy az a sok színes madzag minek kell a kapcsolódobozba, csak foglalják a helyet....majd én rendet teszek...

 
 
344 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás

Rag'n'Bone Man - Human (Official Video)

on . Beküldve: Emberek események

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Taken from Rag'n'Bone Man's debut album 'Human', available to pre-order now: http://smarturl.it/HumanDeluxe?IQid=yt
YOUTUBE.COM
 
 
128 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás

Kádár János

on . Beküldve: Emberek események

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Ezennel meghirdetem a "Ki talál képet a családi fotóalbumban Kadár Jánosról? versenyt.
Bocsi!......Én nyertem! 

Kriszta szösszenetei fényképe.
 
300 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás
Hozzászólások
Erzsébet Császár Szia.És mi volt az esemény, amin készült?
 
Kezelés
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszÜzenet1 éve
Kriszta szösszenetei Valamilyen fogadás lehetett. A hölgy a fehér gyöngysorral családtag, valójában ő a főszereplő számunkra. 
 
Kezelés
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 éve