Pesten Hallottam

Gazdag Péter rasszizmushoz

on . Beküldve: Pesten Hallottam

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

berelni, és annál jobban esnek neki minél többen, hátha szívbajos létére mégjobban felizgatja magát rajtuk. 
A posztok alatti zaklatásokról, lincshangulatról, és a bántalmazottak, zaklatottak meghazudtolásáról is bőven írtunk eddig külön posztokat, de nemrég egy olyan poszt született itt, ami mindezeknek egy történetben lett a legalja példája - mielőtt a poszt alatt kialakult lincshangulat miatt végül a posztoló maga kényszerült törölni a beszámolóját. A történet konkrétumairól többet egyelőre nem ínánk, mert az, hogy a tényállása mennyire leellenőrizhető, abból a szempontból teljesen mellékes is, hogy mind a posztban leírtakban, mind alatta a kommentekben is az a rég ismert áldozathibáztató forgatókönyv játszódott le itt, a szemünk előtt, amit a legtöbb metoo-poszt áldozata is megír: 
Miután egy lányt egy fiú bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott, azt az áldozat vagy elhallgatja, vagy, ha segítséget kér, az esetek többségében vagy meghazudtolják, vagy elbagatelizálják a beszámolóját, ha nem épp hallgatásba zsarolják.
Kaptunk közben anonim megkeresést egy lelkiterrorról szóló beszámolóra, és a fentieket azért is osztjuk meg, mert a lelkiterrornak számtalan olyan formája van, a szexuális és rasszista zaklatástól kezdve az áldozathibáztatásig és az itt lejátszódó mindennapos beszólogatásokig, amik mind a legdurvább fizikai bántalmazásig vezethetnek, és gyakran vezetnek is. 
Tanároktól kezdve, családtagoktól keresztül a barátokig mindenki tud lelkiterrorizálni, annyira népi sport ez, hogy néha még külön erőfeszítés se kell hozzá, úgyhogy ha bárki ezzel kapcsolatban bármit megosztana, hogy ne csak a kommentekben játszódjanak le ennek a csatái, várjuk!
Ha név nélkül szeretnétek ilyet posztolni, küldjétek bármelyik adminunknak!
Az adminok
 
 

 

 

 

 
 • Noé Horváth Népi sport, bravó.
 • Krisztina Papp Csak tudnám mit találnak ebben páran viccesnek...
  18 válasz elrejtése
  • Noé Horváth Krisztina Papp a megfogalmazasmodot, a sarkitast. Számomra kifejezetten sértő, hogy ezek a dolgok csakis a nőkre vannak fókuszálva, nem emberrel szembeni lelkiterroról és bantalmazasrol van szó, hanem csakis a nőkkel szembenivel. Mintha a férfiakkal szemben nem történne meg ugyanez mindennaposan. Ez egy félmilliós csoport, és nem az a neve, hogy félmillióan együtt a nőkkel szembeni eroszakert. En alairom, nemes ügy emellett kiallni, de amíg a csoport neve nem ezt takarja, addig jogom van felszolalni ezügyben.
  • Krisztina Papp Felszólalnod igen, főleg, ha jogos, de kiröhögnöd nincs jogod, legalábbis emberi erkölcs szerint nincs.
  • Diána Földi Úgy látom, nem sikerül megugranod...
  • Noé Horváth Elmondtam mit tartottam viccesnek, most már sokadszorra. Kezdtem a népi sporttal, nálunk a családi körünkben es ismeretségi koromben egyaltalan nem találjuk sportnak ezt a fajta szintén vádló hangnemmel közölt mintát. Sértő. Hozzáteszem a csoport sokszor a liberális érdekeket tartja szem előtt, ami jó, főleg a szolasszabadsag lenne az, megis tobbszor több kulturalt kommentem törlésre került régebben. Milyen erkolcsrol beszélsz nekem...? Mondtam én egy szóval is, hogy az áldozatokat röhögöm ki? Gondolkodj már mielőtt vadaskodsz. Ha erkölcsi csőszt játszol, akkor legalább a szövegértést és a logikát ne mellőzd ennyire legyszi...
  • Krisztina Papp Noé Horváth Ha az érveidet nézem, akkor sokkal inkább egy dühös reakció lett volna a megfelelő. A röhögős szmájli nem tükrözi az elvet, amit magyarázol.
  • Noé Horváth Ezért is kár, mi több, hiba osszemosni ennyi dolgot egyetlen írásban. Tudván, hogy külön szövegrészletekre nem lehet gombokkal reagálni, így a rendkívül összetett gondolkodású admintars kicsit atgondolhatna, hogy mit tesz ki. Nekem meg sokszor nincs türelmem és időm ide fél regényeket írni, de mégis annyira zavar pár dolog, hogy sokszor nem tudok elmenni szó nélkül mellette.
  • Andrea Teiermayer Noé Horváth kommunikációs zavaraid azért vannak. AMit írsz, oké, a röhögős fejecske meg nem.
  • Noé Horváth Uu fukkhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tde/1.5/16/1f926_200d_2642.png");">🤦‍♂️https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tde/1.5/16/1f926_200d_2642.png");">🤦‍♂️
  • Kovács Tibor Noé Horváth engedd el, időpocsékolás https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/taa/1.5/16/1f603.png");">:D
  • Noé Horváth Örülök, hogy itt mindenki megszabja, hogy mit LEHET, meg mit NEM. Az agyam eldobom, hol éltek? Facebookon ezt toljatok? Legalább ha érvelni tudnátok normálisan, de nem. De engedjük el tényleg.
  • Andrea Teiermayer oké, nem mindenki fogja elolvasni, amit itt írtál, de sokan látni fogják a röhögős szmájlit, amit odatettél, aminek az az üzenete, hogy az egész poszt, ami az áldozatok védelmében született, nevetséges.
  • Andrea Teiermayer ráadásul egy kiragadott példán kívül egyik sem nemspecifikus, szó sincs arról, hogy csak a nőket védené
  • Noé Horváth Hát megmondom őszintén, nem érdekel ki mit lát, figyel, hogyan robban egyből az érzelmi alapú, meggondolatlan, felesleges, agresszív velemenyalkotas egy ilyen semmitmondó dolog miatt. Ja, és nem szoktam trollkodni.
  • Noé Horváth Tudod mi a nevetséges? Az hogy nem érted, hogy ez a poszt nekem miért nevetséges. Mert te nem akarod megérteni mert te csak egy irányba, egy dolgot tudsz/akarsz látni, te rám akarod hárítani minden keserűséged, amit ebben a témában tapasztaltal, elszenvedtel más ilyan emberektől, amilyennek engem is akarsz latni, de tévedsz, én nrm vagyok olyan. Te ezeket rajtam leakarod levezetni, mert valószínűleg sokszor alul maradtál. Nem azért, mert sivár lelkű, nárcisztikus pszichopata, nogyulolo vagyok, ezt azért megsúgom. Ja és nem, nem láttam férfiakra kiterjedo írást, csakis fiú bántalmazás lányt, és etc. A poszt írójának nem is volt akarataban, hogy ezt a témát úgy tárja elénk, hogy ne csak a nőkről legyen szó, vagy legalabbis nem előtérbe helyezve mindenki mással szemben. Ez a problémám. Pesten hallottam!
  • Krisztina Papp Noé Horváth Ezt most nekem címezted?
  • Noé Horváth Nem neked.
  • Andrea Teiermayer Krisztina Papp nem, nekem címezi, mert állatíra nem érti, amit írok. Hopeless.
  • Noé Horváth A hopeless az Maga, Kedves Hölgyem. Sajnálom, hogy erre a kovetkeztetesre kellett jutnom, mert mindig elborzaszt a gondolat, hogy "sehovatovabb". További szép napot!

 
 • Endre Sipos Igen, ezekről van szó... Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy vannak irni tudó emberek (akik megrekedtek valamikor általános alsóban) akik abban lelik az örömüket, hogy más emberek posztjai alatt sokszor névtelenségbe burkolózva szólnak be olyan embereknek az érzéseire, történeteire akiknek sokszor a nyomába sem érhetnek. És nem tudom miért van az emberekben egy olyan elvonatkoztatás, hogy a nekik nem tetsző posztokat kiméletlenül leszólják, a posztolókat leoltják, mig a való életben lehet, hogy tökre nem ilyenek. Miért is nem tudnak továbbgörgetni ha már jószándékú megnyilvánulást esetleg tanácsot, vigasztalást képtelenek otthagyni... Kicsit kezd lelketlen lenni a világ és ezek a beszólogatások sokszor még el is takarják az emberek jóra való törekvését. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t67/1.5/16/1f622.png");">😢
 • Andrea Teiermayer azért vannak ennek okai, a sajtóban, a politikai beszédben... elég megnézni a miniszterelnök valamelyik napi válaszait a napirend előtt feltett kérdésekre, cinikus, személyeskedő, a konkrét problémákat elkerülő. Ki az, aki nem úgy megy egy hivatalba, mintha csatába menne? Kit nem aláztak meg az iskolában, munkaheyén, boltban, stb? Ez megy aztán szépen tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

régi fényképek

on . Beküldve: Pesten Hallottam

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Amikor elhunyt anyósom egyik idős női rokona, szóltak, hogy van egy doboznyi régi irat, képeslap, levél, fénykép, érdekel-e minket. Végül én jelentkeztem, hogy szívesen átnézném. 
A doboz évekig a sufniban volt, többször átázhatott, szinte porlott, ahogy felvettem. Amikor kinyitottam, először a dohos szag csapta meg az orromat, majd az ázott, sárga papírlapok látványa tárult elém, és ami miatt mégis majdnem ott hagytam, a temérdek egérszar. Irtózom az egerektől, még a gondolattól is kiráz a hideg, hogy hozzáérjek valamihez, amihez egy egér is.
Nem is voltam hajlandó többet megfogni, és otthon is csak a teraszra kerülhetett a doboz.
Húztam gumikesztyűt, és 40 négyzetméternyi teraszt kezdtem beborítani a dobozból sorra előkerülő emlékekkel.

Óriási meglepetésemre, főleg a dobozt rágták az egerek, meg az elválasztó kartonokat, alig volt benne olyan fénykép, ami sérült lett volna. Az iratok meg mind teljesen épek voltak. 
Találtam legalább két tucat születési, házassági és halotti agyakönyvi kivonatot az 1800-as évek végéről, és az 1900-as évek elejéről. Képeslapokat, leveleket főleg a két háború közötti időből. Egy Album feliratú dobozkát, amiben vékony papírlapocskák voltak, olyan színekben, mint régen a selyemcukorkák. Volt, amin kedves kis rajzok voltak, volt, amire írtak egy idézetet, versecskét, jókívánságot, főleg németül, és kivétel nélkül gyönyörűen rajzolt betűkkel. Nagyon sajnálom, hogy mi már nem így tanulunk írni, még nézni is élmény az ilyen írást. Egy több, mint 100 éves "emlékkönyv" volt.
Találtam egy kicsi barna, kopott, már foszladozó papír fényképalbumot is. Óvatosan nyitottam ki. Egy délceg katonatiszt fotója nézett vissza rám az első oldalon. Majd végiglapozva, a történelem egy szomorú időszakának, az első világháborúnak a kivonatos dokumentációja képekben: még vidám, bizakodó emberek, lovastisztek, katonazenekar, ágyúk fotói, majd szomorú tekintetű, megfáradt emberek, sebesült szállító szekerek, vonatok, temető...
Volt valami ünnepélyesen megható azokban a percekben. Szinte megkönnyebbülten nyúltam ezek után a doboz alján lévő fényképekért. Vegyesen voltak, úgy fele-fele a modern kori vékony fotók, és a régi, díszes, vastag papírra ragasztott megsárgult fényképek. Főleg az utóbbiak keltették fel a figyelmemet. Kalapos, napernyős, hosszú ruhás hölgyek, cilinderes, sétapálcás urak, fodros ruhácskákba öltöztetett gyerekek. A kisnemesi és a gazdag polgári élet emlékei.

Anyósommal hetekig próbáltuk kutatni, kik lehetnek a fotókon. Sok segítséget jelentettek a képek hátuljára írt nevek, helyszínek. Telefonon kértünk segítséget a nagy családtól, ha elakadtunk, izgalmas napok voltak, és legalább a kétharmadukat sikerült is beazonosítanunk.
Több család, több generáció fotói sorakoznak most némi rendszerbe szedve, hogy egyszer megkapják méltó helyüket.

Amikor az a fotó került a kezembe, amit láttok is, valahogy ismerősnek tűnt. Ezt sehogysem értettem, hiszen nem az én családom emlékei voltak ezek, de csak néztem a képet, és éreztem, hogy van valami fontos rajta. A felirat szerint Egerben készült. Amikor anyósom meglátta, szinte felkiáltott. A képen szereplő legifjabb hölgy a nagymamája volt, de ott volt még a déd- és az üknagymamája is a fotón. És, hogy miért volt nekem ismerős? A lányom nagyon hasonlít anyósomra, aki nagyon hasonlít az anyukájára, aki szintén az ő édesanyjára. A képen szereplő ifjú hölgy, mintha a lányom testvére lenne.

A fénykép története szomorú. Ők a Dunántúlon éltek, akkor Egerbe kirándultak, és egy lovaskocsi fellökte a fotón a rendezői bal oldalon lévő második hölgyet, az anyukát. Olyan szerencsétlenül esett, beverve a fejét, hogy kórházba került. Amikor jöttek látogatni, akkor készült a fénykép. Sajnos az anyuka nem sokkal később meghalt. A kórház melletti templom kriptájában van eltemetve.

Viszont van egy fénykép a birtokunkban talán 1891-ből, amin rajta van a lányom üknagymamája, szépnagymamája, és ősanyja is. Szerencsés teremtés, keveseknek adatik meg látniuk, milyenek voltak az őseik hat generációra visszamenőleg.

Ti találtatok már olyan kincset padláson, pincében, szekrény melyén, régi bőröndben, kertet ásva, aminek az eszmei értéke felbecsülhetetlen számotokra?

A képen a következők lehetnek: 6 ember
 
Hozzászólások
György Révai Nagyszerű élmény az ilyen. Nekem is van hasonló gyűjteményem. Ezek az "ősök" sajnos kevés helyre írták rá a neveke, időpontokat, stb. Nagyon érdekes a kutakodás!
6
Kezelés
 
Györgyi Rózsásné Kiss Keresztapámnak volt régi 8mm kamerája. Folyton filmezett. 60-as éveket írták akkor. 90-es évek elején előkerültek a régi filmek darabjai. Digitalizáltattam. Sírós nap volt...Anyukám Apukám láthattam fiatalon ,én még meg sem születtem ,tesóm 2 év körüli.(64- ben született). Sajnálom,hogy több film nem került ő de ez is kincs nekem.
25
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai En anyukamat lathattam 5 evesen orszagos uszobajnoksagon dobogora allni *_* nekunk meg most is meg van az a gep amivel papamfilmezgetett allandoan  
2
Kezelés
 
DrKarácsony Ferenc
Kinga Pető Nekünk nincsenek így eldugva, mamám őrizgeti őket. Nagypapám és nagymamám fiatalkori képeit pedig én: a portréjuk a szekrényünkön van díszes keretbe, papám katonaképét pedig mindig magamanmal hordom 
5
Kezelés
 
Csilla KalteneckerCsilla és további 10 ember kezeli a Pesten Hallottam csoport tagságát, moderátorait, beállításait és bejegyzéseit. Imádommm!!! Anyuról van egy képem, kb 3 éves, a tanyájukon talált bagollyal a karján van lefotózva. Ha kiszedem a keretből, beszkennelem 😊 Viszont van egy elég rosszminőségű képem, amin épp dédnagyanyámat látogatjuk családilag. Nagyanyám ugyan nincs rajta, de amúgy a szoros család mindenki. Anyám, nagybátyám, unokatesóim, nagyapám, dédnagyanyám, illetve a tőle 20 évvel fiatalabb (70 körüli) élettársa 😂😂😂
2
Kezelés
 
Júlia SmithEyestone Nekünk is tele ilyenekkel a múlt-őrző láda. Kedvencem: anyai ükapám postai levelező lapon küldött üzenete az 1900-as évek elejéről (persze a lapon a kép egy családi fotót ábrázol) : "ne keressetek, Isztambulba mentem, majd jövök." 😄😍
32
Kezelés
 
Éva Sási Ez nagyon szép volt!Szerencsésnek érezheted magadat!😇
1
Kezelés
 
Dorina Karsai Köszönöm, ezt a fantasztikus élményt!  Szuper volt olvasni, a vége pedig döbbenetes.  
6
Kezelés
 
Amy Kósa Nálunk családi találkozóra összehozott két rokonom egy családfát 9(!) generációra visszamenőleg.
5
Kezelés
 
Gáborné Hegedűs Bea Krisztina Papp: Igen, én is nagy becsben tartom a régi fényképeket. Van is jó pár az 1900-as évek elejéről. Sajnos néhányról nem tudjuk kit ábrázol. Ezen felbuzdulva, én mindegyik képünkre ráirom. Most nagyon nevetnek rajtam miatta, de nem zavar.Hátha egyszer majd valaki értékeli.
Egyébként rengeteg irat is van. Mig élek, őrzöm, aztán úgyse fogom tudni, ki mit csinál vele.
4
Kezelés
 
Vaszilovics Tamara II. Lipótig meg van a családfánk. Egy nagybácsi készíttette el. Még a címerünk is volt. 😊❤️ Nagyon vigyázunk rá. És a fotókra is.
26
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Te kis kek veru tudtam en mindig is nem vagy te kozenk valo pornep  
1
Kezelés
 
Vaszilovics Tamara Hát na. Anno írtam is egy posztomban, hogy kb 5 éves korom óta pályázok a keszthelyi Festetics kastélyra...😅 Ja és nagyobbik lányom pukedlizik és anyámnak és apámnak szólít minket...🤣
10
Kezelés
 
Válasz írása...
 
 
 
Horváth Ágnes Nekunk egy rokonunk kezdte el a csaladfat megkeresni. Erdekessege a dolognak,hogy ez a bizonyos rokon anyukamnak elso onokatestvere,es apukamnak is elso onokatestvere  
Ha jol remlik,akkor az 1700as evekig sikerult eddig adatokat,szuletesei-halotti e
s hazassagi anyakonyvi kivonatokat szereznie,fotokat rengeteg leveltarban kutatva 
Neha amikor talalkozunk veluk kiteritjuk a hatalmas papirt,ahova fel vannak irva ( persze mi is szerepelunk rajta  ) ki kivel,honnan hazasodott,kik a gyerekek,leszarmazottak stb.
Nagyon erdekes es izgalmas dolgok ezek. Imadom,mikor meseli,hogy eppen mit talalt ( vagy kit ), a nevek,hogyan valtoztak az idok folyaman.
6
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Az h lehet?  akkor nalatok verfertozes van  ?
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Nah ezt most igy visszaolvasva orult hulye kerdes...
Kezelés
 
Erzsebet Feher Nfertem feltétlenül vér
Kezelés
 
Horváth Ágnes Dorottya Bernadett Mohai
Igazabol nem lepodok meg a kerdeden,mert amikor anyuek az eskuvot terveztek es kezdtek osszeirni a meghivottak listakat,akkor derult feny erre a rokoni kapcsolatra,es kezdtek kutatni,hogy egyaltalan ok osszehazasodhatnak e.
Aztan kiderult ,hogy semmi verszerinti rokoni kapcsolat nincs anyu es apu kozott ,csak hat van ez a rokon,aki mindkettojuknek kozeli es igy jol bezavart kicsit 😅
3
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Wow de meno  Azert lehet en is betojgliztam volna 😅
Egyebkent nekem harmad unoka tesom a rekasi karoly 😂
2
Kezelés
 
Horváth Ágnes Igen anyuekat is leverte a viz elsore,amikor ez kiderult 😁
Latod minden csaladban vannak "erdekessegek" 😉
1
Kezelés
 
Krisztina Vevér-Bakos Szerencsések vagytok!
1
Kezelés
 
Tonka Bettina A nagyapám örökre elveszettnek hitt, hadifogságban írt naplója került elő néhány éve a lakásuk kiürítése során. A sors fintora, hogy csak néhány óráig örülhettem neki, mert az egyik személy, aki ott segédkezett, titokban magával vitte. Kb.2 évvel később, egy elszólásból derült ki, kinél van a napló. Természetesen azonnal visszakértem, így most már minden a helyère került.
23
Kezelés
 
Von K Attila Az is érdekes, hogy ilyen ezer éves fotókból kinél milyen titkok derültek ki az ősökről?
4
Kezelés
 
Csilla Oláh Meg némely történelmi tényről, amit eddig meghamisítottak. Családunk tudja az igazságot Kassa bombázásról. Nagyapám azidőtájt katona volt. És egészen véletlenül, (mert valami szakit kerestem a lakótelepen és rámírt valaki aki ismert egyet) barátnők lettünk, neki az apja vezette az egyik gépet ami bombázott...
5
Kezelés
 
Csilla Oláh Ezt a bombázást úgy könyvelik el,. ,hogy szovjet gépek támadták meg Kassát. Pedig ez nem így volt, mert nagyapám határőrként látta, hogy a németek a saját gépeiket éppen átfestik és utána ezek a gépek dobták le a bombákat
13
Kezelés
 
Tina Rejtő Nagymamám őrizgetett fotókat a családjáról, a hátulja alapján kb. tudjuk ki kicsoda. Nekem is nagy érték, a lányomnak őrzöm. Neki is készítem a családfát, sajnos az apai rész nagyon hiányos, nem sok segítséget kapok. Szerintem ez fontos.
2
Kezelés
 
Csilla Oláh Magyar pilótákat kényszerítve erre a tettre...
1
Kezelés
 
Von K Attila Ha már családfa. Nem tudja valaki, hogy létezik e olyan online családfa készítő oldal ahol esetleges egyezéseket jelez a rendszer és össze lehet kapcsolni több ember által készített fát?
Kezelés
 
Horváth Ágnes Hmmm. Biztos,hogy van ,de ez nem is jutott eszembe. 
Jo otlet  
Ha esetleg talalsz valamit,betenned ide? Kivancsi lennek,hogy mulyen .
1
Kezelés
 
Von K Attila Csilla Kaltenecker nem gondolok semmire, csak kitaláltam azt ami valószínű már van csak nem tudom a nevét:) De majd meglesem azt amit írtál
Kezelés
 
Csilla KalteneckerCsilla és további 10 ember kezeli a Pesten Hallottam csoport tagságát, moderátorait, beállításait és bejegyzéseit. Von K Attila én nézegettem anno, nem leltem semmit, viszont nemrég kaptam tőlük mélt, hogy változtassak jelszót, mert feltörték őket 😂
Kezelés
 
Von K Attila Csilla Kaltenecker na mibe keverdhettél:D
Kezelés
 
Alexandra Timár-Móró Myheritage.hu itt kuldoldiek is vannak, mert magyarositott az oldal. Sajnos csak egy bizonyos szintig ingyens az oldal, viszont sok egyezést dob fel rendszeresen. 
2
Kezelés
 
Gáborné Hegedűs Bea Krisztina Papp és mindenki, aki igy gondolkozik, elismerésem ! 
Szerintem sajnos kevesen érezzük igy.
2
Kezelés
 
István Benedek Nagyon klassz, Kriszta! Én mindig leragadtam anno a nagyszüleim padlásán a füstölt téliszalámiknál. Annál tovább sosem jutottam 
26
Kezelés
 
 
12 válasz elrejtése
Von K Attila Akkor téged nem küldtek a padlás hátuljára morzsolni az 1000kg kukoricát
4
Kezelés
 
István Benedek Dorottya Bernadett Mohai nem hiszem, hogy leprás lennék  Bár ki tudja...
Kezelés
 
István Benedek Viszont azt tanúsíthatom, hogy ükapám korából nem maradt fent egyetlen disznóbélbe töltött kolbász vagy szalámi sem, mind leesett előbb-utóbb, így vagy úgy... 
2
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai H jon ide a lepra  😅
1
Kezelés
 
Von K Attila Dorottya Bernadett Mohai régen a leprásokra vagy a szifiliszesekre mondták
1
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai  miiiii vaaaan???? 
Ez most komoly? De miert? Es hoyg? Es es heeeh???
Hat de a belpoklos az az h allandoan csak zabalna...  es nem kell balnanak lennie... 
1
Kezelés
 
István Benedek Ez egy helytelenül a köznyelvbe átvett és ott eltorzult értelmet nyert szó.
3
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Azta ma is tanultam valamit 
1
Kezelés
 
Dorottya Bernadett Mohai Es melyik az a betegseg aminek kovetkezteben az ember szethullik? Leesik a keze meg ilyenek???
1
Kezelés
 
 
Dorottya Bernadett Mohai Imadom nagyon klassz *_* nem akarod azokat a cilinderes meg fodors ruhas kepeket is ide betenni *.* Ugy megneznek egy olyat "eloben" 
6
Kezelés
 
Tina Rejtő Ha érdekel ilyesmi, akkor a fortepan.hu oldalt nézd meg! Idegen emberek emlékei, 1900-tól vannak képek, lehet keresni kulcsszavakra, helyszínekre stb. Élő történelem, nagyon szeretem nézegetni. Ajánlom mindenkinek!
8
Kezelés
 
 
Zsanett Balogh Krisztina Papp őszintén remélem, hogy komolyabban elkezdesz foglalkozni az írással, és esetleg lesz egy két könyved/regényed.  Nagyon szeretem olvasni a posztjaidat! Szerintem nagyon sikeres lennél! 🏵️❤️
8
Kezelés
 
Rozi Ruzicska Én is pont erre gondoltam! Vágj bele! Akár pl. hogy történeteket kreálsz a fotókon szereplőkről. Az illusztráció már adott.😉
1
Kezelés
 
Emese Juhász Anyai ágról került elő egy fénykép 1912-ből. Franciaországban készült. A rajta szereplő Lalika kiköpött én kb. 5 éves koromban. 😄 nagy, kerek szemek, fül alá erő haj és szeppent arcocska. Sajnos az a kép, amin én szereplek, nincs meg. 😅
3
Kezelés
 
Kis Ágnes Piszok szerencsések vagytok. Én egyik nagyszülőmet se ismertem. Anyai nagyapám 4 éves koromban halt meg. 1 emlékképem van róla.
2
Kezelés
 
Krisztina PappKrisztina és további 10 ember kezeli a Pesten Hallottam csoport tagságát, moderátorait, beállításait és bejegyzéseit. Nem tudtam hirtelen milyen reakciót nyomjak rá. A szívecske most csak egy csöppnyi szeretet...
Kezelés
 
Kis Ágnes Krisztina Papp köszike. Ilyen az élet. 
Apukám 12 évesen lett árva. De sosem beszélt a szüleiről.
Kezelés
 
Huszti Laura Családfa rajzot kaptam. Elkezdtem kutakodni de nincsenek ilyen találatok. ~1500 az első dátum és gróf/bàró Chorvath András és Borbála házaspár. Papát örökbe fogadták és az apuka családfája ez címerekkel meg vagy 40névvel
3
Kezelés
 
Ingrid Pöltl Anyukám nagy családfakutató.apai ,anyai ágon is visszavezetette.jó vaskos lett fotókkal,történetekkel,be is köttette.(ő levéltarakba,templomokba is jart)
8
Kezelés
 
Eszter Szász hétéves voltam, amikor dédanyám meghalt, a dédapám pedig még jóval azelőtt átszteppelt az égi kocsmába, hogy megszülettem volna; akárhányszor előkerülnek a róluk és a rokonságról készült, javarészt két világháború közötti képek, kicsit mindig összefacsarodik a szívem, hogy nem ismertem őket jobban.
1
Kezelés
 
Kitti Gombocz Mi pár éve találtunk a padláson egy dobozt ugyanígy egy csomó képpel ,irattal,amik az előttünk itt a házban lakó hazaspare voltak. Ehhez annyit kell tudni,h a néni a dedim mostoha testvére volt S vele volt úgymond eltartási szerződésben nagymamamek,akTovább
3
Kezelés
 
Ani Rod Én joforman a nagyszüleimet se ismerem, csak az egyik nagyapammal tartom. A kapcsolatom, annyit tudok apai agon franci anyai ágon orosz felmenőim vannak 
1
Kezelés
 
Sándor Bessenyei Én is ilyen szerencséről álmodozom! A legnagyobb értékünk a család, s az emlékezet.
3
Kezelés
 
Kitti Gombocz Krisztina Papp Amúgy a kép eredetével kapcsolatos történet igen ismerős. Ha úgy érzed,S nem tolakodas,akk akár privatban nem írnál róla esetleg egy kicsit többet (milyen évszakban lehetett stb)?!Tudom ez így nagyon érdekesnek tűnhet...😅😉
1
Kezelés
 
Krisztina PappKrisztina és további 10 ember kezeli a Pesten Hallottam csoport tagságát, moderátorait, beállításait és bejegyzéseit. Ehhez beszélnem kell anyósommal, mert minden, amit tudok, tőle tudom, és azt le is írtam ide. Írok neki. Kíváncsivá tettél. 
1
Kezelés
 
Kitti Gombocz Köszi szépen,akk várom majd válaszod priviben 😉
Kezelés
 
Zákány Irma Ildikó Tehát a képen látható a lányod nagymamájának a nagymamája, és a nagymamájanak nagymamájának a nagymamája? 
3
Kezelés
 
Horváth Zoltán Vedd fel a kapcsolatot a Fortepannal, imádni fogják a dobozod. 😊 👌
3
Kezelés
 
„@[100000244570418:2048:Vukelics Istvánné Tündi] családi képe”
https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yk/r/MiXXTBbOQzg.png"); bottom: 56px; left: 0px; position: absolute; z-index: 1; font-family: inherit; width: 410px;">
https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yR/r/sJZu34Uc3kV.png"); background-size: 14px 28px; background-repeat: no-repeat; display: inline-block; height: 12px; width: 12px; bottom: 1px; position: relative; vertical-align: middle; background-position: 0px -14px;">plusCsatlakozás a csoporthoz
 • Krisztina Papp
 • Erzsébet Szilágyi
2
 
Nika Bursits És összeteszik a kezüket! Milyen szép ez!
5
Kezelés
 
Melinda Kun Régen mindenki szép volt!🙄 😔
Kezelés
 
 
Csilla Kovács Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz -ben a főszereplő Juszti nagymama írását olvassa és felkutatja a múltat. Nagyon emlékeztet ez a történet a könyvre.
Kezelés
 
Kata Pilcsák Köszönöm, hogy megosztottad.
Kezelés
 
Rózsa Futó Krisztina Papp miközben olvastam azon gondolkodtam milyen nagyszerű lehetne egy kiállítás ezekből a kepekből. Most gondolhatod, miért hiszen nem is ismerjük a családot de az alapján amit leírtál egy igazi történelmi kincsnek tűnik 
Kezelés
 
Linda Gyebnar Nagyon jo minosegben maradtak fent az utokor szamara.  koszonom en is,hogy megosztottad velunk 
1
Kezelés
 
Barbara Kunyik Nekem olyan fénykèpem van.. 
Ahol édesapàm anyukája( nagymamàm) egy széken ül édesanyja ölébe( dédnagymamàm) akinek baljàn èdesanyja áll( üknagyanyàm) jobbjàn pedig édesapja( üknagyapàm)