Gazdag Péter rasszizmushoz

on . Beküldve: Pesten Hallottam

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

berelni, és annál jobban esnek neki minél többen, hátha szívbajos létére mégjobban felizgatja magát rajtuk. 
A posztok alatti zaklatásokról, lincshangulatról, és a bántalmazottak, zaklatottak meghazudtolásáról is bőven írtunk eddig külön posztokat, de nemrég egy olyan poszt született itt, ami mindezeknek egy történetben lett a legalja példája - mielőtt a poszt alatt kialakult lincshangulat miatt végül a posztoló maga kényszerült törölni a beszámolóját. A történet konkrétumairól többet egyelőre nem ínánk, mert az, hogy a tényállása mennyire leellenőrizhető, abból a szempontból teljesen mellékes is, hogy mind a posztban leírtakban, mind alatta a kommentekben is az a rég ismert áldozathibáztató forgatókönyv játszódott le itt, a szemünk előtt, amit a legtöbb metoo-poszt áldozata is megír: 
Miután egy lányt egy fiú bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott, azt az áldozat vagy elhallgatja, vagy, ha segítséget kér, az esetek többségében vagy meghazudtolják, vagy elbagatelizálják a beszámolóját, ha nem épp hallgatásba zsarolják.
Kaptunk közben anonim megkeresést egy lelkiterrorról szóló beszámolóra, és a fentieket azért is osztjuk meg, mert a lelkiterrornak számtalan olyan formája van, a szexuális és rasszista zaklatástól kezdve az áldozathibáztatásig és az itt lejátszódó mindennapos beszólogatásokig, amik mind a legdurvább fizikai bántalmazásig vezethetnek, és gyakran vezetnek is. 
Tanároktól kezdve, családtagoktól keresztül a barátokig mindenki tud lelkiterrorizálni, annyira népi sport ez, hogy néha még külön erőfeszítés se kell hozzá, úgyhogy ha bárki ezzel kapcsolatban bármit megosztana, hogy ne csak a kommentekben játszódjanak le ennek a csatái, várjuk!
Ha név nélkül szeretnétek ilyet posztolni, küldjétek bármelyik adminunknak!
Az adminok
 
 

 

 

 

 
 • Noé Horváth Népi sport, bravó.
 • Krisztina Papp Csak tudnám mit találnak ebben páran viccesnek...
  18 válasz elrejtése
  • Noé Horváth Krisztina Papp a megfogalmazasmodot, a sarkitast. Számomra kifejezetten sértő, hogy ezek a dolgok csakis a nőkre vannak fókuszálva, nem emberrel szembeni lelkiterroról és bantalmazasrol van szó, hanem csakis a nőkkel szembenivel. Mintha a férfiakkal szemben nem történne meg ugyanez mindennaposan. Ez egy félmilliós csoport, és nem az a neve, hogy félmillióan együtt a nőkkel szembeni eroszakert. En alairom, nemes ügy emellett kiallni, de amíg a csoport neve nem ezt takarja, addig jogom van felszolalni ezügyben.
  • Krisztina Papp Felszólalnod igen, főleg, ha jogos, de kiröhögnöd nincs jogod, legalábbis emberi erkölcs szerint nincs.
  • Diána Földi Úgy látom, nem sikerül megugranod...
  • Noé Horváth Elmondtam mit tartottam viccesnek, most már sokadszorra. Kezdtem a népi sporttal, nálunk a családi körünkben es ismeretségi koromben egyaltalan nem találjuk sportnak ezt a fajta szintén vádló hangnemmel közölt mintát. Sértő. Hozzáteszem a csoport sokszor a liberális érdekeket tartja szem előtt, ami jó, főleg a szolasszabadsag lenne az, megis tobbszor több kulturalt kommentem törlésre került régebben. Milyen erkolcsrol beszélsz nekem...? Mondtam én egy szóval is, hogy az áldozatokat röhögöm ki? Gondolkodj már mielőtt vadaskodsz. Ha erkölcsi csőszt játszol, akkor legalább a szövegértést és a logikát ne mellőzd ennyire legyszi...
  • Krisztina Papp Noé Horváth Ha az érveidet nézem, akkor sokkal inkább egy dühös reakció lett volna a megfelelő. A röhögős szmájli nem tükrözi az elvet, amit magyarázol.
  • Noé Horváth Ezért is kár, mi több, hiba osszemosni ennyi dolgot egyetlen írásban. Tudván, hogy külön szövegrészletekre nem lehet gombokkal reagálni, így a rendkívül összetett gondolkodású admintars kicsit atgondolhatna, hogy mit tesz ki. Nekem meg sokszor nincs türelmem és időm ide fél regényeket írni, de mégis annyira zavar pár dolog, hogy sokszor nem tudok elmenni szó nélkül mellette.
  • Andrea Teiermayer Noé Horváth kommunikációs zavaraid azért vannak. AMit írsz, oké, a röhögős fejecske meg nem.
  • Noé Horváth Uu fukkhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tde/1.5/16/1f926_200d_2642.png");">🤦‍♂️https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tde/1.5/16/1f926_200d_2642.png");">🤦‍♂️
  • Kovács Tibor Noé Horváth engedd el, időpocsékolás https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/taa/1.5/16/1f603.png");">:D
  • Noé Horváth Örülök, hogy itt mindenki megszabja, hogy mit LEHET, meg mit NEM. Az agyam eldobom, hol éltek? Facebookon ezt toljatok? Legalább ha érvelni tudnátok normálisan, de nem. De engedjük el tényleg.
  • Andrea Teiermayer oké, nem mindenki fogja elolvasni, amit itt írtál, de sokan látni fogják a röhögős szmájlit, amit odatettél, aminek az az üzenete, hogy az egész poszt, ami az áldozatok védelmében született, nevetséges.
  • Andrea Teiermayer ráadásul egy kiragadott példán kívül egyik sem nemspecifikus, szó sincs arról, hogy csak a nőket védené
  • Noé Horváth Hát megmondom őszintén, nem érdekel ki mit lát, figyel, hogyan robban egyből az érzelmi alapú, meggondolatlan, felesleges, agresszív velemenyalkotas egy ilyen semmitmondó dolog miatt. Ja, és nem szoktam trollkodni.
  • Noé Horváth Tudod mi a nevetséges? Az hogy nem érted, hogy ez a poszt nekem miért nevetséges. Mert te nem akarod megérteni mert te csak egy irányba, egy dolgot tudsz/akarsz látni, te rám akarod hárítani minden keserűséged, amit ebben a témában tapasztaltal, elszenvedtel más ilyan emberektől, amilyennek engem is akarsz latni, de tévedsz, én nrm vagyok olyan. Te ezeket rajtam leakarod levezetni, mert valószínűleg sokszor alul maradtál. Nem azért, mert sivár lelkű, nárcisztikus pszichopata, nogyulolo vagyok, ezt azért megsúgom. Ja és nem, nem láttam férfiakra kiterjedo írást, csakis fiú bántalmazás lányt, és etc. A poszt írójának nem is volt akarataban, hogy ezt a témát úgy tárja elénk, hogy ne csak a nőkről legyen szó, vagy legalabbis nem előtérbe helyezve mindenki mással szemben. Ez a problémám. Pesten hallottam!
  • Krisztina Papp Noé Horváth Ezt most nekem címezted?
  • Noé Horváth Nem neked.
  • Andrea Teiermayer Krisztina Papp nem, nekem címezi, mert állatíra nem érti, amit írok. Hopeless.
  • Noé Horváth A hopeless az Maga, Kedves Hölgyem. Sajnálom, hogy erre a kovetkeztetesre kellett jutnom, mert mindig elborzaszt a gondolat, hogy "sehovatovabb". További szép napot!

 
 • Endre Sipos Igen, ezekről van szó... Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy vannak irni tudó emberek (akik megrekedtek valamikor általános alsóban) akik abban lelik az örömüket, hogy más emberek posztjai alatt sokszor névtelenségbe burkolózva szólnak be olyan embereknek az érzéseire, történeteire akiknek sokszor a nyomába sem érhetnek. És nem tudom miért van az emberekben egy olyan elvonatkoztatás, hogy a nekik nem tetsző posztokat kiméletlenül leszólják, a posztolókat leoltják, mig a való életben lehet, hogy tökre nem ilyenek. Miért is nem tudnak továbbgörgetni ha már jószándékú megnyilvánulást esetleg tanácsot, vigasztalást képtelenek otthagyni... Kicsit kezd lelketlen lenni a világ és ezek a beszólogatások sokszor még el is takarják az emberek jóra való törekvését. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t67/1.5/16/1f622.png");">😢
 • Andrea Teiermayer azért vannak ennek okai, a sajtóban, a politikai beszédben... elég megnézni a miniszterelnök valamelyik napi válaszait a napirend előtt feltett kérdésekre, cinikus, személyeskedő, a konkrét problémákat elkerülő. Ki az, aki nem úgy megy egy hivatalba, mintha csatába menne? Kit nem aláztak meg az iskolában, munkaheyén, boltban, stb? Ez megy aztán szépen tovább.