Van élet a Telekombetyár után is

on . Beküldve: Kriszta szösszenetei

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kriszta szösszenetei frissítette az állapotát.

Már a napokban meséltem egy telefonos megkeresésről, amikor el akarták hitetni velünk, hogy nyert a kollégám egy 150ezer forintos bankkártyát és egy telefont. Ehhez mindösszesen egy kilencjegyű (!) regisztrációs és biztonsági kódot kellett csak beütni a dominófeltöltés telefonszámot kérő rublikájába.... 
Azonnal tudtuk, hogy átverés az egész, de jó poénnak tűnt szóval tartani őket...ők fizették a számlát. 

Még mindig ezen mulattam, amikor is tegnapelőtt kapok a netes ingatlanhirdetőnktől egy mailt, miszerint egy érdeklődő információkat vár. Angolul volt a levél, és én meg az angol....talán elég annyit mondanom, hogy a szókincsem jelentős részét a Hollywood Unded dalaiból szereztem, mert miután fan lettem, gondoltam rákeresek a dalok szövegeinek fordításaira. Most nem sokra mentem velük.
Átküldtem a férjemnek, válaszolt nekik.

Ismét kihagyhatatlan ajánlatot kaptunk.
A vevőjelöltünk jemeni, özvegy férfi két gyerekkel, olajtársaságnál dolgozik, van náluk háború, nincs telefon meg bankfiók, az EU és az ENSZ megtiltotta nekik, hogy utaljanak pénzt, de van 19millió dollár, amiből majd ők megveszik a házunkat, csak előtte nekünk kéne fizetni, hogy ide tudjanak jönni....vagy valami ilyesmi. Zagyvaság az egész.

Persze nevetek rajta, de ha lenne bicska a zsebembe, most nyiladozna.
Felháborítónak tartom, hogy egyes emberek kihasználják embertársaik jóhiszeműségét. Minden gátlás nélkül nyúlják le mások munkával megkeresett pénzét. Van, hogy kicsiben, van, hogy tönkre megy bele az áldozat anyagilag, lelkileg és fizikailag is.
Felháborítónak tartom, hogy megtehetik, mert akik lépni tudnának ellene, csak tárogatják a kezüket, hogy semmit nem tehetnek.
A szolgáltatónak el lett küldve a felvétel. Nagyon kedvesen, aranyosan örültek velünk, hogy nem tudtak minket átverni. Illetve megemlítették, hogy ők felhívták ügyfeleik figyelmét arra, hogy csalók próbálnak pénzhez jutni az ő nevük alatt. Kábé ennyi. Vagyis nem sok. Nem egyszeri esetről van szó, már eddig is sokan pórul jártak, és így még sokan fognak is. A szolgáltatóink imádnak levelezni velünk. Elektronikus és postai úton is. Ez is beleférne. Egy apróbetűs közleménnyel nem mondhatják azt, hogy ők mindent megtettek. Messze nem mindent...!

A rendőrség megint nem tesz semmit, bár sokat nem is tehetnek utólag, de a megelőzésért igen. Mondjuk lehetne olyan hatáskörük, hogy rövid közérdekű közleményekben tájékoztathatnák a lakosságot főműsoridőben az épp aktuálisan elinduló össznépi átverésekről. Vagy mit tudom én....sok ember kapja a fizetésér azért, hogy ilyen okosságokat kitaláljon. Feladat van bőven, megoldás is lehetne, csak történjék már valami.....

Itt szeretnék egy történetet elmesélni. Jó pár éve történt, de sajnos szerintem ma is probléma, de nem nagyon hallani erről a módszerről. 
Nagymamám már túl volt a nyolcvanon, még egyedül élt Egerben egy kertvárosi részen egy családi házban. 
Egyik éjjel, fél 12 körül a szemben lévő ház egyik lakója kiment a konyhájába vizet inni. Amikor kinézett az ablakon, épp azt látta, hogy egy férfi átugrik nagymamám kerítésén. Azonnal hívta a rendőrséget. Nagy erőkkel vonultak ki, profi akció volt. A jogszabályok szerint csak akkor számít bűncselekménynek valami, ha tettenérés is van, megvárták amíg bemennek a házba, mint kiderült hárman voltak, és csak akkor kapták el őket. 
Nagymamát a rendőrök ébresztették. Vannak olyan esetek, amikor a süketség áldás tud lenni, szegénykém végigaludta az akciót, de így is nagyon megijedt, amikor meg megtudta mi történt, sokkot kapott.
A lényeg az, hogy ez egy szervezett banda része volt, akik arra szakosodtak, hogy idős embereket raboltak ki a nyugdíj napján. Mindig tudták, hogy hova kell menni, hol van pénzkézbesítés aznap. Biztosra mentek, plusz addig kínozták az áldozataikat, amíg ők oda nem adták egyéb értékeiket is. Volt akinek eltörték a kezét, vagy a lábát, de volt olyan áldozatuk, aki belehalt, mert ott hagyták megkötözve, és szerencsétlen megfulladt. 
Azt a vonalat szinte teljesen felgöngyölítették, de ismerjük a klasszikus mondást: "...Van másik!..." Sajnos. 

A perről végig megkapta Nagymama az anyagot, Debrecenben volt a tárgyalás, de neki szerencsére nem kellett állandóan utaznia, kimentek felvenni a vallomását. De így is nagyon megviselte az egész.
A fő vádlott azt hiszem 17 év letöltendőt kapott, a sokadrendű meg felfüggesztettet. Huszonvalahány életerős, jókiállású fiatalember. Akár dolgozhattak is volna! Szomorú történet...
Mindenki családjában van idős nyugdíjas. Figyeljünk rájuk!


Mi meg még gondolkozunk, hogy 19 dollármillióért eladjuk-e a házat. Olyan pocsék a vevőjelölt helyesírása, hogy inkább mégsem........

 
 
89 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás