KRESZ módosítások

on . Beküldve: Kriszta szösszenetei

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Olvastam, hogy szigorítanák a KRESZ-t. Telefonálás, evés, ivás, táskában kutatás... 
Persze van amivel egyetértek, de például mi van az evéssel? A kameráknak rögzítenie kell a szendvicset is, vagy elég csak a rágás ténye? De akkor mi van a rágózással? Lesznek rágási szakértők, akik eldöntik, hogy ettünk, vagy rágóztunk?
A buszokon már tilos enni. Keményen büntetnek érte. Ekkora kitolást a néppel! A magyar ember, ha távolságit utazik, eszik. Olajszagú rántotthús és fokhagymás fasírt ilyenkor kötelező. Meg lettünk fosztva ettől a sokgenerációs néphagyománytól.

Az autóknál a biztonságos közlekedést veszélyeztető tényezőket akarnák korlátozni ezzel. Úgy érzem, kezdünk megint átesni a ló túloldalára. 
Állítólag, a zenehallgatással is baj van. Bezzeg az útszéli reklámtáblák virágkorukat élik. Azok elvonhatják a figyelmünket, olvashatjuk, bámulhatjuk őket a vezetésre való koncentráció helyett. Vagy az én ítélőképességemmel van baj, vagy baj van.

Viszont nekem is lenne pár ötletem, ami súlyosan zavaró tényező tud lenni vezetés közben. Talán eljutnak az illetékesekhez a javaslataim, és végre megnyugodva tudnánk közlekedni az utakon.

1. Én elsőként tiltanám be az utasokat az autóban. Azok aztán nagyon zavaróak tudnak lenni. Beszélnek, mocorognak, kérdeznek, rontják a kilátási viszonyokat... hogy lehet így vezetni?!? Tiltsuk be!

2. Betiltanám azt az izét is, ami a szélvédőn mászkál fel-alá esőben. Kalimpál ott nekem, csíkot húz az üvegen, nem győzöm kapkodni a szemem alatta-felette. 
Tiltólistára vele!

3. Az index. Veszélyes! Olyan bizonytalan. Ég.. nem ég... ég... nem ég... maga sem tudja mit akar. 
Betiltani!

4. Szabályozni kellene a madarakat is. Telibeplaccsantják a szélvédőt, állandóan fékezésre kényszerítenek a kamikáze repüléseikkel. 
Tiltsák ki őket az utak légteréből!

5. Én betiltanám a napsütést is. Vannak olyan fényviszonyok, amik kifejezetten korlátozzák a látási viszonyokat. És ha már itt tartok, a ködöt, a szelet és az esőt is tiltólistára tenném. Az utóbbival a 2. pontban felvetett probléma is megoldódna.

6. Utoljára hagytam a pislogást. Az nagyon veszélyes! Fontos, lényegi dolgokról maradhatunk le miatta. Én például pont nem láttam egy dokufilmben azt, amikor mutatták a lajhárok szerelmi életét. Ritka, egyedülálló pillanatnak harangozták be, csak arra nem hívták fel a figyelmet, hogy ez esetben a pillanaton van a hangsúly. Először sikerült őket lencsevégre kapni, én meg pont pislogtam....
A pislogás veszélyes! Szabályozzuk rendeletekkel!

Remélem segítettem, hogy végre helyére kerüljenek a dolgok!

 
 
363 embert ért el.
 
 
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás